Thursday, October 14, 2010

akhirnya.....

Raya dah habis...raya haji pulak bulan depan..sekarang bulan Zulkaedah....uols tau tak..baju yg mama konon2 nak buat untuk raya tu kan..heheheh baru ler siap hari ni. Ada sepasang lagi tak siap. Kiranya bukan jadi baju rayalah...tapi jadi baju KERJA jer...heheheheh...alkisahnya masa nak raya hari tu mama adalah hantar 8 pasang kain...lama hantar tu...tapi masa nak raya tu 2 helai je siap....nasib baik mama ada gak hantar 2 helai pada kak nor untuk jahitkan baju kurung biasa...so adalah baju untuk raya..dan baju ready made yang mama beli mengejut..sebab nak matchingkan dgn baju raya family...

2 dari 3 helai baju yang siap hari ni...lagi sehelai tak sempat snap..bateri kong....yg baju biru tu kan mula2 nak buat ler baju untuk pakai pagi raua...nak sedondon..sudahnya terpaksa mama beli baju readymade kaler biru...yg ni nak pakai bila erk...raya haji ke...

So ok lah tu kan....hari ni baju tu siap akhirnya..bolah pakai gi kerja jer..raya haji tak payah baju baru...oh yea...ada sehelai sutera terenggau yang belum siap lagi...( yg ni saing2 beli ngan mummy gee punya..rasanya dia dah pakai berulang kali dah...mama punya tak siap lagi....macam ler tempah baju penuh labuci pulak...padahal baju biasa jer...). selalu ya kalau buat baju kurung Johor yg biasa tu mama akan tempah ngan Kak Nor@Datin S aje...hehehhe tengok tu tempah baju kat datin lagi tu.....tapi kalau kurung moden ker...apa2 ker...hantar kat tailor lain....kengkonon nak tukar seleralah ni...

hehehheh sudahnya amik kooooo...tailor pun tak ada baju baru...banyak nooo tempahan .......jom kita belajar menjahit kengkawan......

1 comment:

  1. leh pakai time knduri gi haji umah mak.. hehe..

    ReplyDelete