Saturday, September 6, 2014

Salam Merdeka..Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta...

Salam Merdeka..walaupun dah terlewat seminggu ye...ok lah kan...Cuti Merdeka n Weekend ....apa.buat...Aku cam biasalah buat rutin kerja2 rumah...maklumlah wanita bekerja ni..bila weekwnd banyaknle yg nak dibuat...masuk hari ke 3 cuti..dah agak free.....rasa cam nak jenjalan taoi x tau nak kemana...Malam last cuti tu SIL call..ajak jalan2 ke PD...day trip aje....nak booking2 hotel oun dah x de masa..xuyi tinggal sehari je kan..x de plan2...main terjah aje...so tanya hubby..anak2...oklaj dorang kata ok gak...lama x mabdi laut katanya..

So pagi 1 September tu seawal 7.30 am kami dah sampai ke PD...huh..semangat kan..kam8 bertolak sebelum Subuh...singgah di RnR Seremban solat Subuh.....bukan apa memandamgkan ni cuma day trip...so kalau lambat2 nanti panas dan x selesa laj...kaau sebelum.ni..panas..masuk je hotel...

Pegi ni cam biasa..bawak swdiki bekalan..sebab selalu pengalaman kualiti makanan oun agak kurang memuaskan kat gerai2....

Di sini lahirnya sebuah cinta....yg suci abadi...sejati......diaini tersemai cita2...bercambah menjadi warisan.......

Inilah cinta ku.......yg bakal menjadi warisan..........
Anak2 n cousin2......main2 air..mandi kanda..birak2..sembang2 dan makan2...

Mama tumoang selfie sikit.....berlatar belakangkan generasi masa depan..penyambung warisan....

Amir ug sngat happy...walaupun dia x se rakan sebaya dalam cousin2 ni..tapi dia dapat ramai kawan kat PD ni...semua orang ditegurnya....terus main sama2
Malas nak mandi..sebab malas nak tukar baju...hahahha...

Lepak2 je tengok gelagar orang...

Doranf nai maij bendalah ni...aku memang tak lah...uoahlah banyak manapun..aku mmg x berani....segala macam mainan kat themepark ke..apa ke..memang semua aku pengecut....

Apa ke nama main biat ni...duduknatas ni..lepas tu ditarik dgn bot.....

Iki..ika...Ashraf ambik port kat belakang...berdiri...

Ika..ida...n SIL...dok depan....aku tukang ambik gambo...hubby n BIL...tido bawah khemah...hahahhaha...

Ok..ready nak berlepas...adik yg jaga benda ni..ajak aku naik.bot yg dia bawak kot aku nak ambik gambo or video dorang. Tapi aku kan penakut. ..

Serobok je muka.....
Amir n Ariana.....dia suka kat Amir....

Alahai..nak dokong pun x larat..

Pemandangan di tepian pantai Port Dickson....kerana. di sini lahirnya sebuah cinta...hahahah1...

Pukul 12 tgh...dah siap2 mandi..tukar baju..kemas2...dan siap.nak balik dah..haha...sekejap je pegi kan..pukul 1 kami bertolak.balik...dah semoat solat Zuhur di rumah..

Ok lah...dtg kena air laut sikit...

Wednesday, August 27, 2014

Kenangan Raya 2014 - Part 6

4 Syawal....

Hari ni xtvt jalan raya bersambung semula...hehhehe walau raya dah melabuan tirainya..aku masih lagi terkial2 nak sambung entry raya kan...ok lah..ikit suka lah kan...
Me n my siblings...sorang tiada di dalam gambar sbb balik ke rumah in law...keluarga besar 9 beradik ( 8 perempuan dan seorang lelaki) Aku anak yg bongsu.....4 3 orang kakak2 aku dah bermenantu dan bercucu...aku ni bongsu ni kira masih vogue lagi lah...hahahaha

Gambar..dan lokasi wajib untuk posing di hari raya...di tangga batu.yang lebar dan best buat lepak2 kat sini...aku dan kakak2 aku yg bawah le...yg senior2 kat atas tu kurang rajin nak bergambo....

Kakak aku no. 6....dah awal 50an...tapi masih anggun kan....

Kekanda2 ku tersayang....Mama Janet...Mummy Gee n Som...

Deatinasi beraya hari raya ke 4 ni...mula2 kami ke rumah Makcik aku le...adik Arwah Abah...tapi axtually..pakcik n makcik dah x de pun..tinggal cousin2 aje yg ada.

Aku dan anak saudaraku...cucu perempuan sulong mak abah aku....Azreen namanya...secantik orangnya

Yang ni " cucu" aku...si Zara Alisha....yang jinak2 merpati ni..

Selfie dalam kereta...anak2 bebas masuk dalam kereya mana pun...

Anak dara aku dan cousin..sama.batch oertama nak ambik PT3

Dah sampi ke rumah arwah pakcik ku...mcam rumah kami gak...mak ayah dah x de..cuma bezanya rumah ni dihuni sepuou aku..x de lah kosong cam rumah aku...


Walau dekat rumah di kg..tapi setahun sekali je jumpa..masing2 suduk berterabur mencari rezeki..but mostly ada kat KL lah...or JB...

Cam bisan je anak2 ni kan demgar mak2 bersembang...

Dengan sepupu aku..Long...

Yg ni kakak aku n cousin...kerao jumpa sebba dok kat KL gak..

Nostalgia sungguh kuih ni kan..Biskut Sarang Semut...

Anak request..katanya boleh tak kalau x nak pakai baju raya baju kurung....aku kata...ikut sukalah...lagipun dah raya ke 4 kan..hehheheh
Bermaafan....nak balik dah...

Dengan cousin aku gak...muka ada iras2 tak...

Gambar kenangan depan tangga...suka bebeno gambo depan tangga....nasib baiklah semua dah kawin...kalau x..hurmm x de orang nak pinang kot. Sama cam family aku..anak2 pakcik aku ni ada 6 orang..5 perempuan dan seorang lelaki...

Bini2 posing..suami2 kitaorang tolong ambikkan gambo le...laki x nak bergambo..low profile katanya...hahaha

Rumay kedua..

Ke rumah jiran sebelah kiri rumah aku je...rumah Hj Seni....tapi x snap gambo lak kat rumah dia..sempat snap sekeping je gambo ngan anak dia..Cikgu Zura..

Kenangan raya dgn Cikgu Zura....di ni kawan aku main pondok2 masa kecik dan juga kawan main ceper...kawan main batu seremban guna biji getah...serta kawan gaduh2 manja....

Destinasi ke 3....rumah jiran sekampung gak..rumah Cimgu Razak...rumah ni tiap rahun mesti oegi sebab wife cikgu Razak..bespren kakak aku , Som....so mmg singgah punya...

Deoan rumah Cikgu Razak...

Tuan rumah sibuk buat air..tetamu posing
Amir dah mula boring dah..
Sua gambar depan umah fia..cantik....banglo setingkat yg luas...


Gambar suami2 ambik dari jauh ajelah.

Anak2 leka tengok ikan kat kolam...

Feeling2 bagi makan ikan sat..sambil nyani ikan kaloiiiiii
Kids...

Main kat luar rumah je

Ok lah....nak balik dah ni..

Makan..jangan x makan...kuih raya ada 38 jenis tu....
Bergambar kenangan sebelum balik....

Lepas tu rombongan cik kiah menuju ke kg sebelah pulak..nak menziarah bapa saudara yg x berapa sihat...

X de gambar gedik dalam rumah...malu beb...ziarah ornag sakit...x payah nak kecoh sibuk berselfie lak kan...tapi nampaknya dia dah agak sihat..baru keluar hospital sebelum puasa...

Musim raya ni..buah rambutan memang tgh musim...setiap rumah yg kami pegi..mesti ada pokok rambutan dan buah yg dah melayut..
Dah cukuo2 lah tu Mummy Gee...kita nak gi raya lagi ni...banyak semut tu...kang masuk dalam baju tak ke haru...

Dari rumah pak sedara ni..dah tghari...so.balik rumah dululah...nanti ptg kalau rajin sambung lagi...tapi disebabkan panas...aku telah melajak diri ke Pekan PS....hahahha....dan lagi tujuan sebab nak singgah ke Restoran kawan sekolah aku dulu ni. Dia selalu promote dalam FB...kalau kekawan balik kg singgah le ke Restoran dia...so jom...layan....

Restoran "Medina 40 Hari"...Lupa lak tanya kat dia apasal bagi nama rest. Dia cam tu...agak dia duduk Madinah 40 hati dulu kot...apa pun selamat maju jaya kepada kawan aku ni...wah..makin maju nampak..bengkel ada..restoran ada...Dah sampai area ni kan..rada cam nak singgah je beraya rumah rakan blogger..a.k.a Cikgu MS....hahahha...tapi seganlah pulak....tu seberamg jalan je dr rest. ni rumah dia...hehhehee...dah 2 tahun berturut aku n kaum kerabat betaya ke rumah Cikgu MS...tahun ni ada sedikit.malu lah mau singgah...ahakss....ahhahaha...Selamat Hati Raya ye cikgu kalau baca entry ni..

Sedang menanti "Bapak Asam Pedas".....



Lepas Asar petang tu kami rombingan cok kiah nak serbu pulak rumah anak sedara aku Dr Khairul. Saja je kan...padahal.dah berkumpul.jumpa kat kg...alah sementara dia belum berpindah ke tempat lain ni kan...

Terkejut tuan tanah...hahhaha...

Dgn mommy to be.....jangan terkejut ye anak saudara menantuku dgn serangan cik kiah ni...

Anak2 sedara yg comel2....

Gambar kenangan sebelum balik...masa ni dah sangat penat...

Ehhh otw balik..dah bertambah umat dalam keta ni...hehhee

Balik raya kali ni budak2 asik nak ajak ke sini aje..nak beli air cool blog...
Banyak betul.pelaburan kat sini sepanjanh cuti raya. Dsebabkan jalan yg j3m aje nak ke PS....so beli baramg keperluan di Pasaraya ni aje..apa ke nama dia ekk Pasaray Chuan Aik ke apa ke...entah lupa lak...

Ok dah malam..jom balik...kemas2...eaok nak.balik KL dah...tapi cerita raya alu masih lum.habis tau....korang boring nasib lah..aku saja suka mencatat kenangan raya untuk kenangan aku....