Wednesday, May 12, 2010

SELAMAT HARI JURURAWAT

Hari ni 12 Mei. HARI JURURAWAT . Sebenarnya Mama tak tau pun Hari ni Hari Jururawat, tapi on d way nak gi kerja tadi buka radio…ohhhh ramai pulak buat ucapan Hari Jururawat.

So Mama pun nak ucapkan gak SELAMAT HARI JURURAWAT untuk Kak Long (Jururawat pencen ni…tak apa semangat Jururawat dia tetap membara ni) dan juga untuk biras @ SIL mama, YATIE….semoga bekerja dengan lebih rajin lagi yea.

Selain tu nak ucapkan gak untuk semua jururawat2 diseluruh Malaysia..dan kalau ada pembaca blog mama ni yang bertugas sebagai jururawat yea. Harap merawat pesakit baik-baik yea….

Hari Ibu sudah, Hari Bapa akan datang, Minggu Setiausaha ( tak cukup sehari dia buat seminggu pulak…) hari Jururawat, Hari Guru, Hari Polis, Hari Pahlawan….bila erk Mama punya profession ni nak diraikan…..ala…ala…ala…tak penting ke profession mama…..heiiiii mana boleh tak penting…kalau tak ada orang2 yang profession cam Mama ni..tak ada tau kemudahan Infrastruktur yang baik tau kat Negara kita ni…korang nak kemana-mana tak ada Highway dan jalanraya yang selesa dan cantik tau…tak ada bangunan yang tinggi-tinggi dan cantik-cantik…tak ada kediaman yang selesa…..tak ada LRT….. tak ada ERL……tak ada Monorel….tak ada Airport……tak ada Penang Bridge…hahahhaha tengok pentingkan….orang-orang yang tergolong dalam profession yang sama dan seangkatan dgn mama ni. Betul tak kengkawan mama semua…….BETUL…BETUL…BETUL…..( baca ikut gaya Upin dan Ipin yea)

No comments:

Post a Comment