Sunday, May 16, 2010

Biarku Menjadi Lilin


SELAMAT HARI GURU. Hari ni Hari guru. Mama nak ucapkan selamat hari guru kepada semua guru ..terutama yang baca blog Mama ni...terutama untuk abang Mama Cikgu Bahrin dan isteri Cikgu Tanty untuk Cikgu MS , untuk kakak ipar mama Cikgu Samsiah , untuk bekas guru2 Mama di SMKPS dan SMDS....dan juga cikgu-cikgu anak-anak Mama di SK Ampang dan KAFA ILMI....dengan ucapan SELAMAT HARI GURU, cikguuuuuuuuuuuuuuuu..( cehhhhh dah macam ucapan kat radio pulak.....)

Sambutan Hari guru kat Sekolah Iki dan Ika diadakan pada hari Selasa (18 Mei). So untuk hadiah Hadiah Hari Guru tahun ni, Mama dah siapkan awal-awal lagi. hehehehhe biasalah anak2 sekarang kan...semua mak-mak kena sediakan semuanya....

Apa cenderahati mama bagi erk untuk cikgu2 Iki dan Ika ni. alah hadiah simple aje.....Mama ada siapkan 15 kotak hadiah...ikut sukalah Iki dan Ika nak bagi kat cikgu sapa pun. Cenderahati apa.....alah biasa2 aje....mama gi beli@order kat Mummy Gee ( ni kira cikgu gak ni....cikgu Coklat) cenderahati yang simple aje..tanda ingatan dan penghargaan buat guru-guru yang banyak berjasa.

Chocolate Box....4 in 1

Heart Shape Chocolate Box..dengan wording "Selamat Hari Guru"

Buat cikgu2 mama dulu...ohhh Jasamu tak ternilai rasanya. Cikgu mama masa darjah satu dulu, cikgu Mukli...dulu mama tak pernah pergi Tadika...so cikgu darjah 1 lah yang mengajar mama mengenal huruf dan mengira, mengeja dan membaca...Terima Kasih Cikgu...sapa lagi erk cikgu2 mamaohh antaranya Cikgu Hamdan,Cikgu Rashid, Cikgu Sarjan, Cikgu Chang, Cikgu Ariff, Cikgu Ridwan, Cikgu Faridah, Cikgu Samian, Cikgu Busro, Cikgu Othman, cikgu NorPisah dan ramai algi yang mama dah terlupa namanya....

4 comments:

 1. waaa seronoknya kalau MM jadi cikgu Iki dan Ika ~ dpt coklat cantik tu...

  ReplyDelete
 2. MM - hehehhe nak jadi cikgu yea....boleh2 nanti mama hantar coklat besar lagi.....

  ReplyDelete
 3. Tkasih saya disenaraikan dalam ucapan Hari Guru 2010 ini. Tkasih walau saya tak pernah mengajar kalian, bagaimana pula Cikgu S.S?

  ReplyDelete
 4. MSOM - ehhh cikgu S.S. tu ada gak dalam senarai kat atas tu....hehehehe

  ReplyDelete