Sunday, August 12, 2012

Jalan-jalan keluarkan peluh kat Jalan TAR

Sejak bulan puasa belum berkesemp tan jejak kaki ke tempat PALING HOT dan tumpuan utama masa nak raya ni. Ke mana lagi kalau tak ke Jalan Tunku Abdul Rahman(TAR) dan Jalan Masjid India. Setiap tahun inilah tempat tumpuan orang nakbaut persiapan raya. Semua ada jual kat sini...apa yang tak de..semua ada....nakpegi hari2 biasa memang tak semapt ler...busy kerja..hujugn minggu..pun busy gak...

So malam tadi..kebetulanbuka puasa rumah MIL...so lepas isya n terawikh...biras mama, Kak Nab ajak Buti Ariani cari tudung. Mulanya mama rasa cam malas ler..penat dan ngantuk...tapi dia kuat menggoda...so tergoda gak ler...lepas tu ika pun nak ikut...so kami pegi berenam..Mama, Ika. bibik, Kak nab n anak daranya Ida dan biras baru mama Khadijah. BIL hantar sampai kat Jalan TAR..lepas kan kami kat situ je..so kena jalan kaki ler nak tuju ariani sebab kereta memang tak bergerak langsung kat situ. Sementara nak sampai tu..alahai... terpaksalah meredah...Jalan TAR yang sangat2 pack..bayangkan nak jalan pun tak tau mana nak tuju...jalan ikut arus orang aje...mama dah mula fed up dah dan rasa nak balik dah..hehehehe...tapi lepas sampai ke area Semua House tu...hah baru lea lega sikit...


muka-muka ceria nakmengukur jalan kat Jalan TAR. nak masuk Sogo sikit punya ramai orang...tapi kami x plan nak gi sogo pun...plan kami nak gi beli tudung jer.



sebelum jalan kena buat persediaan dulu...beli air sorang sebotol dulu.....nanti haus tinggal tonggang jer....penat wooo...tenaga diperlukan...


dari kiri...biras baru mama, mama, Ika, bibik dan kak nab...

mak dara dan anak2 dara...


pilih brooch dan butang baju. sebenarnya setakat nakbeli brooch n butang baju..kat tempat lain yang lebih selesa pun banyak..tapi saja je kemari...sebab nak rasa suasana nak raya..

sebebelum nak sampai sini..ya ampun.....jalan tak tau tuju kemana..ikut arus je...sampai kat sini kosong sikit...

 kaler pink ni cantik tak......

 Bibik dan Ika dah kepenatan kat Ariani ni....so ada jumpa kerusi ni duduk ler..tapi time nakbalik tu tetiba dia ada annopunce offer 5 minit...tudung.....so rembat untuk Ika 3 helai dan bibik 2 helai..huh..kelas kau bibik mama...pakai tudung Ariani tu.....


 my SIL Kak Nab dan anak daranya....confuse sekejap nak ambik kaler apa...hehehehe....

suasana depan JAKEL dan ARIANI pukul 1 pagi....ramai giler orang.... 

Rambang mata kat Ariani...mana sat nak pilih ni...tersangat ramainya orang. Sampaikan tokey sendiri si Farah Haryani tu turun padang layan pelanggan...

 Dah penat berjalan haus ler pulak..singgah Restoran Yaseen...tapi alamak..air batu pulak dah kehabisan....so terpaksam inum air tin sejuk ajelah...ngan belasah roti canai..hehehehe...tu bestnya pegi malam..letih boleh singgah minum....


Kupul 1 pagi...semakin meriah dan semakin ramai orang. Ramia yang datang selepas kul 11 malam...yelah cam kami gak ler...lepas solat isyak dan terawikh baru keluar rumah.....sebelum ni memang kurang terasa suasana nak raya...tapi bila datang sini..mak aoiiiiiiii tetiba mood nak raya timbul dah le....

 mari adik...mari abang...kakak..mak cik...belilah karpet.....Ika dan bibik dah keletihan....so we all tumpang duduk kat kedai karpet Jakel dan tumpang aircond..hehehhe tapi dalam duduk tu... SIL mama terbeli gak sehelai karpet berbulu2...tu...



helooooo adikkkkkk manis....bawak apa itu.....

sakan memborong ni....time ni kul 1 pagi lebih dah...orang semkain ramai....

dah lepas shopping dan ukur jalan...tunggu "driver" jemput kami...hehehehe....kalau nak bwak keta pun tak tau nak parking kat mana...so BIL hantar kami dan dia balik rumah...dah siap shopping dia dtg jemput balik...jalan sangat2 sesaknya...

ini aje hasil rembatan mama malam tadi ....actually tujuan utama memang nak cari tudung je....sebelum masuk airani gi survey dulu tudung2 kat situ....lepas tu baru gi beli kat Ariani...tengah menggiler offer...tapi beli berpada2 yea....pakai ikut keperluan..hehehe

Nota : kualiti gamabr kurang memuaskan..sebab snap guna HP jer...takpakai flash pun..sebab malu..heheheh nak bawak kamera nanti orang perasan lak...so pakai hp tak perasan sangat....

4 comments:

  1. Banyaknya shoping. TAR ni memang famous ya, sampai beberapa blogger tegar menceritakan tentangnya minggu ni?

    Memang seronok jalan2 ramai2 macam tu. Boleh Lupa kampung halaman.

    ReplyDelete
  2. ikutkan we oll pun nak ke sana malam minggu tu. dah siap nak gerak dah kol 11 malam.. sekali badan echa panas lak tetiba. terus xjadik..

    ReplyDelete
  3. Amboi borong sakan! Saya dah berapa tahun dah tak jijak kaki ke Jalan TAR tuh. Tak tahan dek sesak orang. Tapi tudung ARIANI tu memang berbaloi beli, sebab tahan lama kerana kualiti baik.

    SELAMAT HARI RAYA, maaf zahir batin!

    ReplyDelete
  4. Salam, sy follow blog sis n sis follow blog sy yer...jemput masuk ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com untuk mendapatkan harga istimewa untuk produk Shaklee. TQ for your support.

    ReplyDelete