Tuesday, September 13, 2011

UPSR Live MHI TV3 From SK Ampang

Akhirnya hari yang penuh debaran buant anak Mama , Amira Zulaikha sampai juga. Hari ni hari pertama Peperiksaan UPSR. Walaupun ini kira perjuangan pertama, tapi melalui UPSR ni gak ler yang bakal mencorakkan masa depan anak2 ni dan kedudukan di Sekolah Menengah kelak.

Malam tadi, Mama pun tidur kejap2 terjaga...sebab takut terlajak...hehehehe. Hari ni kami keluar rumah seawal 6.40am. Takut ada kesesakan ke apa ker. Hubby gi anta Iki dan mama di anta Ika..lepas tu jump abalik kat Sekolah Ika.

Semalam Guru Besar Ika ada call Mama, mintak Mama ngan hubby dtg sekolah hari ni. Confuse gak kenapa....hehehe rupanya...TV3 ada buat "Live Telecast dari SK AMPANG sempena UPSR" untuk siaran MHI. ohhhhhh kisahnya

Dan rupanya semalam tu Krew TV3 dah dtg sekolah untuk buat VT pasal Ika. cehhhhh tak tau pulak Mama. Dia buat rakaman dari kisah Ika ke sekolah, cara belajar, xtvt selepas sekolah dll. So disebabkan Mama tak tau pun..dia nak buat shoot kat rumah...maka GB telah tukar lokasi ke Nursery kak Nab ler...sebab dia kan balik sekolah tuju ke situ dulu. Heh...ada pulak masa yea nak shoot 2 ni.

So, bagi yang ada tengok rancangan MHI TV3 pagi tadi...adalah tengok Segment ni...Siaran langsung dan juga VT rakaman semalam. Tapi kan emama pun tak dpt tengok siaran tu...cuma tengok sikit2 je dari tv krew tu. So pagi tadi dorang interview ler Mama & Hubby....malu gak wehhh baru nak periksa..belum keluar result lagi. Tapi tak apalah fokus tajuk dia sebenarnya adalah "Pelajar Harapan Sekolah buat preparation UPSR"..so mudah2 an Ika akan mencapai kejayaan 5A dalam UPSR sebenar, tapi jangan over confident ok....

antara gambar yang sempat Mummy Gee snap dai siaran TV

ceria menceritakan pengalaman, cara belajar, persiapan dan harapan ....

buat study group...

ehhhhhh Mama On Air lah...hehehe...korang ada tengok tak...yang baju pink..ala2 model tu...hahah tapi model sebelum pegi ke sessi ke puasat pelangsingan badan ler..hahahaha

berhimpun untuk mendengar taklimat akhir dari Guru Besar dan Guru, bacaan dan dll....

Krew Tv3 seawal pagi dah berkampung kat sekolah...

berhimpun di dataran perhimpunan...


Cikgu kira kedatangan...ada ke yg tak datang...last year masa Iki amik UPSR, siapada murid tak dtg2, cikfu dia start motor gi ke rumah cari. tengok2 baru bangun tido...sabo ajelah...

ohhhh tengok kat TV untuk siaran dlm 5 minittu persiapan berjam2 rupanya..

syahdu pulak time ni dengar pesanan2 dari guru2..

abang camaeraman ni pun ntah2 anak dia amik UPSR kot..hehehehe...

tengah interview dengan Guru Besar

ok ready...lighting....one...two...three...cut....

Mohon restu dari para guru yang semua berpakaian merah hari ni. Tanda semangat juang yang membara. Kebetulan mama pun pakai warna merah.

Ika di barisan hadapan...

bincang apa tu ngan sufi..

Ally Iskandar yang machoo

ok..senyum...senyum...klik...

murid2 dah mula memasuki dewan berbaris sorang demi seorang...sayu plak tengok. ada pulak budak yang dah menangis masa baru nak masuk dewan. Relax lah dik....jangan stress.....

ok..turn Mama sudah sampai...Hubby ynag mulanya menyorok sebab tak nak diinterview terpaksa gak ler ke sini. Guru Besar dok panggil2 n cari...dia memang tak nak , dia suruh mama ker..hehehhe;;


ok...lagi 30 saat yea....

U ke I ni jadi pengacara Ally...hahhaa..ally sangat2 peramah dan sporting...patut ler ramai peminat..
ingat pesan cikgu yea...

cantik lah baju cikgu2 ni...cikgu2 dia pun cantik...

u nak tanya i apa erk....heheheh....

suasana pagi...

ok...soalan saya pertama...pagi ni u sarapan apa erk...hahahahha

murid dah masuk dalam dewan...

hehehhehe

dengan Tety Harlina..mak kawan baik Ika, Sufi Aisha...kebetulan pakai warna merah gak..Ini ni yang berdebar anak sulong dia nak amik peksa, Mama relax jer...ini dah kali kedua kan. Lagipun anak2 dah berusaha..so kita berdoa ajelahhh


sama tinggi tu Mama ngan ally Iskandar kan...hehehe...hehehe..tengok sama besar je kan mama ngan Ally..hahahaha mana ada Mama besar kan..kan...kan....( cakap nak sedapkan hati...hehehhe)

dengan Ally, GB & guru2 sekolah. Ehh ada pulak ler orang panggil mama cikgu pagi ni...alahai ada ropa cikgu ke Mama ni...

habis kertas Pertama. BM - Pemahaman...rehat di kantin...perjuangan diteruskan dgn Kertas 2-Penulisan dan Math. semoga berjaya semuanya.

Itulah sketsa pagi ni disekolah Ika. Lepas ni lama lagi mama nak hantar anak gi amik UPSR. Lagi 9 tahun baru Amir akan duduki UPSR, itupun kalau UPSR ada lagi. Sekarang amir baru 3 tahun lebih...huhuuhuh lepas ni anak bersekolah Kebangsaan pun tak de dah...Ika & Ika dah bersekolah Menengah....

3 comments:

  1. hamboii bergaya you masuk tv.. hehe

    ReplyDelete
  2. hahahahhaa......muat pulak badan mama yang beso ni masuk tv yeaaa

    ReplyDelete