Friday, July 15, 2011

Hello Kitty - sudah tersurat.....

Hari ni dalam perjalanan mama nak gi kerja kan...ntar anak2 ke sekolah, Mama pun teruskan ler perjalanan ke ofis. Masa tu hujan dah mula turun .....mendung2 gitu..so pemandangan pun sedikit kelabu. Time Mama nakkelaur simpang..nampak kereta dah clear...tengok2....ehhhhhh ada pulak kereta dekat no ngan kereta mama..fuhhh nasib baik tak tersagat...ohhhh salah Mama ker...sorryyy yee...mama angkat tangan...lepas tu kereta tu terus potong Mama dan duduk di hadapan Mama..

Kereta Pink itulah yang hampir bercium ngan Mama tadi...ok bukan nak cerita pasal kereta bercium...tapi pasal insiden yang agak menyedihkan di pagi hari

Ok lah...disebabkan ahri ni hujan..makan jalan di KL ni pun sesak ler kan....so ibarat pesta lampu brek disepanjnang jalan. So kereta pink ni pun adalah didepan Mama. So secara Tiba-tiba...cehhhh cam kisah seram plak....ada ler seekor kucing ni ..anak kucing lah kiranya..sebab kecik jer...lari terkedek2 ke arah kereta kaler pink ni.

Phhh rupanya anak kucingni sangat2 ler terujanya tengok kereta kaler pink ni. yelah kereta ni dah ler kaler pink..ada lukisan HELLO KITTY di keliling badan kereta ni...lepas tu ada pulak patung Hello Kitty bergantungan...so rasanya kucing tu sangat2 teruja nak bermain dengan kekawan dia tu...

Kkereta pink ya ngpenuh ngan lukisan Hello Kitty kat body dia...sampai kucing sebenar pun dah tergoda dahhhh....

Tiba-tiba Mama tengok kucing ni melompat dan mencakar bahagian bonet tu...dia lompat terus masuk ke bahagian bawah kereta...Masa tu mama ketawa sorang2...sebab cam kelakar tengok kucing ni yang beria2 nak kejar patung hello kitty ni...Mama cam nak Hon aje kereta t nak bagitau ada kucing bawah kereta dia...tapi nanti dia ingat mama marah pulak kat dia sebab tadi hampir bergeser kereta kan..

lepas kucing tu lompat kan... Mama tak nampak kucing ni dah....ehhhh mana pulak dia gi ni.....lepas tu tak sampai 2 minit..bila kereta dah mula bergerak..Mama nampak alahaiiiiiii anak kucing comel ni....jatuh terkulai....terbaring atas jalan cam "nyawa2 kucing gitu" alahai Mama tengok dia cam dah nak mati...so kalau mama terus aje Mama akan terlangagr kucing ni...so Mama bagi signal nak masuk kanan sikit ler nak elak terlanggar kucing ni....

Lepas tu kan Masa balikkerja petang tadi, masa mama lalu jalan ni Mama nak tengok balik elr..ada ke bangkai kucing ni...ataupun kucing tu sempat diselamatkan....

Tapi kan...yelah rasanya pemandu Myvi kaler pink tu..tak tau puna da kucing dah menemui ajal bawah kereta dia....hehehehhe

7 comments:

  1. pengajaran dari peristiwa tu, kalau kita suka cam mana pun dengan sesuatu benda tu, jangan taksub sangat atau teruja sangat, nanti jadi macam kucing tu, mati katak aja... eh .eh. mati kucing la, kesiankan...hehehe...

    ReplyDelete
  2. Aku x kesah kucing nk mati dgn apa cara skali pun tp jngan depan mata aku.....w/pun ia hanya seekor haiwan tp dia makhluk tuhan gak

    ReplyDelete
  3. keciannya kucing tu..........

    ReplyDelete
  4. ni kereta kawan baik saye nih.....

    ReplyDelete
  5. Hunny Kitty - oh ye ke...kereta kawan Hunny...tapi tulah memang sedih tengok kucing tu jatuh terkulai...

    Robin - saya takut nak hon kereta tu ada kucing bawah dia..nanti dia ingat saya hon sebab marah ke apa...tapi memag kesian kat kucing tu.

    ReplyDelete
  6. dia kata dia mintak maaf....dia pun tak nampak kucing tu....huuu T_T

    ReplyDelete