Sunday, December 29, 2013

Jalan-Jalan School Holiday - Part 1

Cuti sekolah dah hampir melabuhkan tirainya....alahai cepat betul masa berlalu kan....bermula minggubdepan bermula lah rutin biasa...pepagi kejutkan budak2 bangun nak kesekolah..kelam kabut iron baju sekolah dll....huhuhu

Cuti sekolah dan cuti-cuti mesia dan luar mesia tak boleh dipisahkan kan...macam mama ni golongan marhain ni kan..cutu2 mesia ajelah jawabnya ye...tu pun dah syukur Alhamdulillldh....dapat gak mengembirakan anak2. Terbayang kan mangsa2 banjir tukan lagi kesian..

Mula cuti sekolah tu tanya anak2 nak ke mana..masing2..diam tanpa idea dan cadangan ..cuma soalan yang ditanya pada mama semula " siapa pagi gi cuti2 sekali ngan kita nanti"...hah itu soalan wajib tu...tapi entahlah..nampaknya tahun ni tak ada rezeki nak bercuti beramai2 dgn kaum kerabat macam selalu. Bila tanya masing2 dah ada plan sendiri dan tempat yg berbeza....dan juga tarikh yg berbeza...

So lepas timbang kati...dan tolak bahagi campur darab...mama decide gi Bukit Gambang Waterpark je...lepas tu baliknya nanti singgah  naik bermalam di genting lak...Dah siap booking hotel bagai...Kuantan dilanda banjir besar pulak..huhuhuhu......camana ni...kejap rasa nak pegi..kejap x nak pegi...alkisah seminggu sebelum nya pun dah kesini gak...tapi sekejap je..tak sempat nak masuknwater park...masuk safari je...

So setelah pertimbangkan banjir tu....mama pendek kan percutian tu..dari 3D2N..jadi 2D1N je....yg lebih tu bercanda ke genting lak le...gi tanah tinggi lak.


Awal pagi kami pun bertolak...mama ajak ida..anak saudara join sekali..buat meriah2 suasana...ok lah nasib baik cuaca ok dan banjir pun dah surut...kalau tak mandi air bajir ajelah....


Sampai hotel..pukul 1 tghari.  Kami menginap di Carrebean Bay Suite. Lepas check in..masuk bilik susun2 barang...solat zuhur...so kami pun keluar nak berjimba2 di Water Park...

 My Lovely Family. .1 Dec..genap 17 tahun anniversary kami......anak2 dah semakin membesar.....mama pun makin membesar gak...hahahah

 Sweet moment...dengan MIL......ni yg pergi seminggu awalnya tu...

 Muka Amir yang sangat2 ceria...


 


Nak cerita apa ye..kalau kat mana2 waterpark suasana lebihkurang sama ajekan...mama tetap tak beraberani nak main apa2 permainan pun. JAGA Amir ajelah...yang sebenTnya maman x minat sangat pun dgn air2 ni...tapi demi anak2 ajelah...macam biasa anak2 main slide...wave...sailing boat...kadang terfikir apasal gi jauh2 ye nak main benda ni...kat KL pun ada sunway lagoon..iCity..Desa Waterpark..Wetworld.....tapi x pelah saja tukar angin kan...

 Macam biasa mana2 waterpark pun mestizo ada pants buat an ni kan...

 Pelampong besar ni pun wajib kan

 Yang ni slide 3 tingly. ..

 Amir oh Amir....

Yang ni star kesian Amir dan mana2 budak2 Cecil pun mesti suka kan

Ok..stop dulu ye.... .nanti sambung lagi part seterusnya. ....

2 comments:

  1. Seronok la bercuti2 bersama seisi keluarga mcm nie :D
    Moga kekal ceria dah bahagia hingga ke syurga amin :D

    ReplyDelete