Saturday, December 7, 2013

Hujan....Kain Baju...Dryer dan..Big Bad Wolf...


Musim hujan dan banjir datang lagi...kesian pada mangsa2 banjir di pantai timur. Sehari sebelum Kuantan dilanda banjir..Mama n family ada di sana..bawak budak 2 mandi mandibdi Gambang Resort WaterCity..dalam perjalanan balik mmg hujan sangat lebat...samoai di KL dengar berita...banjair besar melanda Kuantan....

Bila hujan ni hhehheh..apalagi masalah kaum ibu kan...dah tentu kain baju yg melanbat tak kering....kalau sikit2 je boleh le jemuar kat ruang tamu ke....kalau dah banyak...hehhehe...mau jadi kedai dobi rasanya . ...

Mama oun dah basuh baju 2 mesin..rapi tak kering2...so sudahnya alternatif yang ada...hehhehe..bawak kain baju yang dah dibasuh ke Self Service Laundry Shoo...hantar gi DRYER......nasib abik kat keliling rumah ni ada beberapa kedai camni...so settlw urusan kain baju....hehhheh..nak cari mesn lipat kain lak lah..hahahhaha


Si Amir cukup suka gi kedai ni...tiap hari tanya ..mama tak gi kedai basuh baju ke...hehh yelah kat keliling kedai tu ada je kedai jajan2

 Selalu pegi mama bawak Iki. Dialah buat semua urusan....mama teman je...kadang2 hubby tolong hantar...

 Sumbat ye...kita guna drum yg paling besar ye...14 kg....


Cepat Amir....dah tgh malam ni...abang dah ngantuk ni.....kedai ni beroperasi 24 jam..so boleh dtg tengah2 malam time x de orang...hehhe

Oklah...hari ni hari minggu...ptg ni anak2 nak gi Big Bad Wolf...nak cari buku murah2....

6 comments:

  1. betol tu...musim hujan ni masalah kain baju susah nak kering...jadi, itula dia alternatif yang ada...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walauoun keringnya tak macam kering matahari...tapi ok lah daripada lembab x kering2 kan..

      Delete
  2. Salam kenal...jmput follow kmbali :)

    ReplyDelete
  3. Kalau time tak ada org
    berani ke?
    Amerrrrrrrrrrr aapa khabar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. MS...kedai ni 24 hours...sentiasa ada orang rasanya..keliling kedai mamak 24 hours...cc dll...hehhe

      Delete