makan...makan...makan....nak citer apa lah pulak hari ni yea mama...mabuk briyani tak habis lagi kan....dulu kan mama suka buat kuih karipap. Satu family semua suka makan karipap. tapi lately ni malas dah tak berapa rajin nak buat...sebab apa nak tau...sebab mama dah jumpa dah karipap segera yang tersangatlah sedapnya.....sejak diperkenalkan oleh Kak Nab...mama tak pernah miss beli karipap ni...memang sedap dan berbaloi......... bila tengok address dalam packing dia tu...hmmmmm rupanya produk IKS dari Johor ( lebih tepat dari Kota Tinggi).....hehehehhe patutlah sedap...ni kira puji negeri sendiri kan....so korang kalau nak rasa karipap sedap belilah jenama ni yea....( ni bukan iklan yea....). memang kalau ke JB mama suka terutamanya pegi Pasar larkin..banyak forzen food yang sedap2..antaranya donut, pau, karipap, cucur badak..dll...dan selalu yang jadi mangsa si som ler...kalau nak balik kg..suruh dia gi borong dulu...
masa di rumah som hari tu som ada goreng "bendaalah" ni. Korang tau tak "Getuk Ubi" dan dikomersialkan.....so semalam mama nampak ada gak produk ni masa mama nak beli karipap..so mama try beli 2 paket....sedap....emmm macam2 makanan kg dah dikomersialkan sekarang. Dulu2 masa kecik2 dulu nak buat ni senang aje...rebus ubi..lepas tu tumbuk dan letak kelapa muda..lepas tu kepal2 dan makan....tak ada pulak goreng..sekarang ni lepas kepal2 goreng pulak kot....
So ada sesiapa nak mencuba.....hah nak cuba gi beli sendiri yea.... hehehehehhe..
Apa??? Getuk ubi?? Napa tak ckp dr dulu?? Alamak! My favourite nih! Tp Pasar Larkin pulak... napa la dia tak jual kt Tebrau City ya? Sedapnyaa..nyum nyum..
ReplyDeleteMM...
ReplyDeleteGetuk Ubi tu bukan mama beli kat JB...tapi kat KL...produk aje dari Johor...
Makanan apa tu getuk ubi... tak pernah rasa la... sedap kerrr... ada macam potato whiped ke?
ReplyDeletemula2 aku kirim karipap kat ko sedap,beli yang ke2 intinya hangit, patutnya dah hangit tu tak yah jual,aku buang nab digoreng pun tak de sapa makan,kepada pembuat karipap ni kalau terbaca blog ni lain kali kalau dah terhangit masak inti buang la, rugi sikit tak pe, dah terkena kat aku ni tak de lah nak beli lagi
ReplyDeleteAbang Yin ni nak kena pecat jadi anak Jawa hahahahah.
ReplyDeleteCakap fasal kuih2 ni, saya cuma suka LEMPENG GULUNG PERASA PANDAN
Lempeng gulung tu orang panggil kueh ketayap...atau lenggang... percaya tak ada satu nama lagi... orang Pulau Tioman panggil kueh "teruna malang"... kan lembik ajerr... kena beli minyak power Msom...
ReplyDelete