Sunday, February 21, 2016

Santai di Gold Coast Melaka -Part 2

Bersambung dari Part 1 tu ye...biasalah Mama kan suka buat entry bersambung2 dan penuh dgn gambar2...hehehe

Ok le..dah nai ke atas sebelum maghrib tadi kan...hah elok je selesai solat..hehe..anak2 n cousin nao menyambung balik xtvt berendam ni....semua x kisahkan nak dinner pun...ajak keluar dinner pun semua x nak...dorang kata makan aje apa ada or tapau je...sabau ajelah....

 Tengok tu dah ramai balik orang kat pool tu..tu yg anak2 x menyabau nak turun balik tu...
 Mama pun turun gak le..nak tenfok sikecik yg bertiga ni..Amir, Dafi n Liya. Yg lain dah geng2 besar tak nak tgk adik2 ni....hahahaha

 Di bawah sinaran Neon malam....

 They are happy....

 Bulan disebalik awan malam ni....rasa cam menyeramkan lak tgk bukan tu kan...ni terbayang gak citer hantu dulu2..hahaha...

 Lama x pose ala2 Ombak rindu...

Ok kul 11 malam..dah cukup..cukup...naik..naik...jom kecut dah semua tu...hah bila dah naik baru le kelaparan lan semuanya....Nasib baik mak2 dah get ready...sementara budak2 mandi..Som keluar beli good utk kami semua....
 Dah tengah malam kan...fast food aje...McDonald je....budak2 lagilah suka kan...hahaa

 Hampir terlupa sebenarnya tarikh bercuti ni kebetulan harikh birthday Mama....23 Dec.....hehehe...so ada orang tu buat surprise kat Mama....beli kek..dah padam2 lampu ala2 dalam drama tu...Tq ye kekanda2 ku Mummy Gee n Som....tahun ni 43 tahun usia Mama......

Alamak terbalik lak Kek Ni...malas le nak rotate...korang ajelah rotatekan hp korang

Kebetulan Mama berkongsi tarikh besday dgn Afiz..anak Som....so..sekali celebrate lah...hahaa



 Ciuaman ala manja dah paksarela dari kekanda2 ku...hehhee

Entah sampai kul berapa melepak kat Apartment Mummy Ger..bila.nak tido baru balik ke rumah sendiri...terbayang lak bestnya kalau kami adik beradik ni duduk rumah dekat2 sebelah menyebelah camni kan..
 Amir yg kena paksa balik dann tido.....

 Baru ada gambar complete...

 Pukul 3 pagi..selak langsir...jengah kebawah ....tengok2 kot ada ikan duyung berendam ke...

Rasanya kami tido2 ayam kot.....dah azan Subuh...dah mula bertandang ke rumah sebelah....budak2 ni pun senang je nak kejut kan....kalau tak..hurmmmm

Seawal kul 7 am..kami dah turun utk breakfast dan anak2 nak sambung jadi ikan duyung...

 Pagi yg ceria....Amir kata kenapa nak breakfast dulu..tak payah lah..kita main mandi ajelah...Amir x nak makan pun....
 Jom breakfast....
 Pagi2 kan.Mama pun x berselera samgat nak makan...jangan tak tau sebelum turun ni dalam bilik..kami dah siap buat sandwich... prepararion anak2 yg pasti lapar lepas berendam nanti....

 Alamak..abaikan tudung yg sama ye..hehheeh..kami ada 20 laintudung sama corak tu..
.tu yg dr smlm sama je pakai...hahaha


 Meja anak2 dara n teruna.....dorang ni dah x geng ngan mak2 dudul sekali dah...dorang dah team remaja.....hahaha

 Ni meja mak2 n anak kecik...
 Standard breakfast...

 Hah..gambar mahal ni...Kekanda Mama Puan Kalson dan En Suaminya....

 My Soulmate......

 Kawan gaduh mama ni..sikecik.ni..


 Hahaha..kami orang pertama sampai ke sini pagi ji....berendam satdalam Jacuzi sementara orang x ramai lagi..

 Hero Mama.....
 Tak lama kat bawah..mama naik dah..nak berkemas..lepas check in nanti ada destinasi lain lak...

Jam 12...kami check out..ok kemas sekejap je.....
 Anak dara sunti mama, Ika......dah malu2 nak selfie..dia kata..nanti mama bubuh dalam blog...hahaha

 Post gambo tuan tanah ajelah...

 Lagi sekali....

 Tuan tanah sebelah nak tumpang selfie gak...

 Yg ni Manager tanah yg lain lak..

 Apasal Mumm Gee tu...tunggu apa tu...

 3 Mak Dara Gebus Gebas.....

 Bye Bye Gold Goast..will come again next time....

 Sebelum.keluar dah buat mesyuarat tingkap..kemana kita lepas ni. Mummy Gre nak balik ke KL terus..Mama n Som ada agenda lain lak....kami nak round2 Melaka dan terus ke Muar ke rumah kakak mama si Mek a.k.a Mama Janet lak...Mummy Gee balik KL dulu..esok dtg.balik ke Muar.....tapi kita hanya mampu merancang..Allah pengatur terbaik....keta mummy Gee meragam lak betul2 x jauh dari Gold Coast...
.dan allah jua pengatur terbaik..kebetulan Hubby
Mummy Gee yg baru balik dari outstation..tergerak nak join kami di Gold Coast malam tu dan drive dr KL dgn kereta lain...sebelum tu Mummy gee dtg dgn anak2 naik keta lain...so tarik jelah keta Mummy gee tu dgn Ranjer dia...tapi lama gak le kami berpanas di sini...musim2 cuti kan..makanik n workshop susah gak...

 Tumoang sejukdalam keta Mama dulu ye..

Gitu lah..corat coret percutian singkat kami..nanti xtvt lain mama buat entry lain lak ye...

3 comments:


  1. شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
    قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
    نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

    شركة تسليك مجاري بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالدمام
    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    شركة مكافحة حشرات بالجبيل
    شركة تنظيف سجاد بالجبيل
    شركة تسليك مجاري بالخبر
    شركة تنظيف منازل بالخبر
    شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
    شركة المثالية للتنظيف بالجبيل

    ReplyDelete