Thursday, January 3, 2013

Penutup Cuti Sekolah

Dah tahun baru 2013, tapi n3 pasal 2012 pun tak habis lagi yea...alah ok aje kan...Ok lah nak cerita kisah penutup jalan2 cuti sekolah lah kan....

27/12 hati tu kakak mama dari JB, Kalsom datang ke KL. saja je nak habiskan cuti hujung tahun...so disebabkan hari bekerja dan kebetulan mama cuti..so mama pun join dia sekali ler....berjanji jumpa di ICity kul 2 petang...tapi mama smapai kul 3 ptg..hahhaha....

Mengenangkan budak2 yang seronok kalau berjumpa tu yang mama join tu...padahal abru 2 minggu lepas gi ICity gak tu dgn anak sedara mama, Azlan. Som ni pun datang cam angin je....datagn sehari je pun...

So sampai ke ICity...tujuan utama..nak bawak 2anak mandi kat Water World dia...so layam yea....

Ayah dok lepak aje...tak adanya nak cecah ke air...sekadar bawak anak bergembira ajelah....Ok lah tu nak gak kan bawak...hahaha...Hubby & abg Nal ( hubby Som)..sedang bergebang2 bawah payung....

Mommy2....sibuk nak menguruskan baju2 mandi anak2 dulu yea....

Uda Dan Dara....Amir & Aliya....api Amir ni penakut ngan Air...tak macam Aliya..semua jenis permainan dia belasah...Amir setakat main di gigi air ajelah...

Pemandangan di Kolam Shock Wave

Inilah....barisan kita.....Iki dan cousin2...

aksi syok sendiri,,,berlatarbelakangkan kolam buatan...

sukanya........

Aliya ajak main gelongsor ni pun Amir takut...apalah Amir ni...suruh mam tunggu pulak...

budak berdua ni suka betullah tu....

Sesekali anak2 dapat bertemu...suka sangat...dari kiri....Afeez, Iki, Ijat, Ika & Lisa....
Tarikan utama dan permainan yang sungguh mencabar di I City Wwater World ni. Tornado Ride...ada berani kaaa...Mama...huh....upah berapa banyak pun tak berani nak naik pun...setakat jadi pemerhati anak2 main je lah...

lepas kelaur dari lalun terowong...terus ke corong ni...huuh...seriau...

Amir tak habis2 dengan kerja dia susun tube...

cepat aliya...kita part time suusn tube ni...


dalam tube tu..Ika, Iki, Lisa dan Ijat...gerun kan...

fuhhhhhhhhh tinggi tu.....

video

Ok dah habis sessi mandi mandi...kita bseriap pulak nak ke destinasi seterusnya......hahhahaha tengah musim salji sekarang ni kan...ok jom kita ke Korea pulak......hahhahahahaa......Mama alas nak masuk ke Snowalk ni..sebab dah pernah masuk dah...tapi si Som ni beria2 nak masuk gak..ajak temankan...ok layan ajelah...hahhahaa

Ok...we all dah sampai ni...nak meluncur ais........jom....


Ika dan Lisa....satu hari nanti belajar pandai2 gi obersea. yea...boleh main salji...hahhaa

Muka poyo...hhahaha

cak.......

sejuknyaaaaaaaaaaaaa

tengok muka pun namak boring aje kan...tapi tak apalah demi anak2..diturutkan jua lah kan....

di Kutub Utara...hahahhaha


Kau dan Aku...


comel kan gamabr ni..i likeeeeeeee

Amir & Aliya......sama comel...sama encem kan...

dah lepas ni nak gi mana pulak ni....

biasalah kalau gi ICity...tengok lampu2 yang berwarna warni ni...sambil2 layan anak2 naik permainan2 kat dalam tu...tapi tak banyak snap foto...bateri dah kong...

Makan time....di MUARA IKAN BAKAR TG HARAPAN< PORT KLANG.......Open Table by YB ler...hehhehehe

huh...mata masing dah tuju ke pinggan aje kan....macam biasa...menu ikan stim...3 rasa, sweet sour, udang , sotong, tomyam....dll...sampai tak termakan dahhhh......

hehehhe hampir habis licin gak tu....

Pukul 12 tgh malam..berakhir sessi lawatan...so Mam apun hantar ler Som sekeluarga ke rumah kakak Mama, Kak Mah di Tmn Pendamar Indah, Port Klang. Sebab Som dah berjanji nak tidur di surmah Kak Mah malam ni....dia tak tidur dirumah Mama pun..huhuuhuhuhuh.....apa-apa pun...memang enjoy ler....

No comments:

Post a Comment