Thursday, September 20, 2012

Serangan Kaum Kerabat Ke Teratak Ku...

Aduhhh bila nakhabis cerita raya ni...orang dah masuk musim haji....Mama masih sibuk ngan entry raya...belasah ajelah..

Ok ni cerita minggu ke 3 Syawal...Kaum kerabat datang beraya ke rumah Mama. So family Mama yang di KL ni nak datang beraya...apa nak masak yea...kejap cari idea......ok lah akhirnya dapat sudah Idea...nasi Briyani, ayam Masak Merah, Pajeri Nenas, acar Timun+nenas, Meehoon soto, Spagethi, Nasi impit, Kuah kacang, rendang tok...ehhhh bnayak ler pulak menu kan...biasalah kan..seronok orang nak datang rumah kita....layan pic aje...malas nak cerita pajang lebor..sebab balik2 muka yang sama aje kan...hehee

shopping kali yang ke 3 untuk hari ini...hehehe

ada aje yang kurang..,macam ler nakbuat kenduri besar kan...

kupas bawang siap2 dulu yea
meja tengah berkecah....

buah wajib ni...Tembikai...hehehe

in pun menu wajib..Ketupat Palas...kaum kerabat Mama memang suka makan ketupat ni..so mama gagahkan diri untuk membuatnya pukul 1 pagi tu..


mee hoon untuk soto.....



terpaksa pakai dapaur laptop mama...sebab dapur tu tak maut untuk letak kuali besar 

ready untuk buat Teh Tarik...

sepat juga ku buat Marie Cheese ni...walaupun mama tak makan pun...

Ketupat palas ready...

pajeri nenas...
ayam masak merah

spagethi bolognese

acar timun + nenas

Daging Goreng Lada Hitam





























Pecal..

Rendang Tok

Accessori Soto...

Orange & Watermelon..

Kek Coklat












































silakan makan..seadanya....

tekun Datin S menyuap soto tu...







persidangan karpet bulat...

tak cukup korum lagi...Mummy Gee tak sampai lagi...

apa tak puas hati tu kak Kay...




dah nak balik baru kelam kabut makan...

Boring tau...Kak kay pun nakbalik cepat...sebab anak bujang dia nak gi beraya tempat lain...


my MIL...

lepak2 kat luar kosong....memang mama tak panggil orang lain...hanya small gathering untuk family member aje...

aku di sini....kau di sana...

hhahhahaha ni acara penting ni....mari tapau makanan bawak balik....purposely masak memang banyak utnuk kaum kerabat tapau bawak balik...so malam ni tak payah masak.....hahaha















BFF ika...


Jiran Mama a.k.a pembaca setia Blog Mama n Mummy Gee....

Biras Mama ler....

cerita pinggan correle ke...

aduhhhhh pening kepala aku makan kambing tadi ni....



Kak Nab dan anak2nya......

Mana lagi sedap...Nasi Briyani Mak Andak Masak ke Yang mama masak ni...


mak balik dah...


Hani & Family...TQ sebab sudi datang...opismate mama....

Amir n Aisyah....malu2...

Habis dah cerita raya kat rumah Mama...orang dah sibuk musim haji..aku ni tak habis2 cerita raya lagi...aghhh belasa ajelah labu....

2 comments:

  1. hebat ko jenab...macam2 menu buat.wat masa skrg dlm family Hj Omar cuma ko sorang dikuriniakan kepandaian membuat ketupat palas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur ada kepandaian buat tu..hehehhe....

      Delete