Saturday, May 12, 2012

AMIR & SUSU DUTCH LADY

Sekarang ni alahai Amir buat perangai pulak..dia tak nak dah minum Susu Tepung. sebelum ni sampai umur 2 tahun memang dia breast feed campur nagn Susu Nan. Lepas 2 tahun mama tukarkan dia ngan susu Nespray 1+....lepar tu NEspray 3+. Tpi tka tau kenapa sekarang NEspray dah tak kelaurkan susu tu...dia dah tukar pada Nespray Cergas dan Nespray Fortified....try beli yang itu dia kata tak sedap....lepas tu try ler belu susu jenama2 lain...Dugro ler...Dutch Lady ler...dlll...tapi semua dia reject....

So dia cuma nakminum Susu Dutch Lady Full Cream dalam kotak ni aje. Habsi tu dari dia tak nak minum sus kan...belasah ajelah Labu...so sekarang ni kalau shopping barang2 dapur...3/4 troli memang akan dipenuhi susu dia ler....Mama tak bagi sangat dia minum susu yang berperisa...sesakli belilah yang perisa coklat tu...kalau tak susu putih jer...last2 diapun bila nak minum susu..dia cakap "Nak susu Putih"....hehehhe dari satu sesi sebenarnya senang gak minum susu ni..hehehhe tak yah bawak air panas ke mana.2....hehehhehe kerja bibik pun semain senang ler nampaknya....hehehehe. Tak apalah jangan jadi macam Mama dia sudah ler...TAK MINUM SUSU. Masa mengandung puas doktor suruh minum susu...tapi mama mana minum susu...my sisters semua pun tak suka minum susu.....suruh minum soya bean pun mama tak minum gak...tak suka...tapu Taufufa mama suka...hehehhee


Stok Susu untuk Amir...ni seminggu lebih jer bertahan ni....

Yeahhhhhhhh Mama beli banyak susu untuk Amir......Saya nak tinggi macam ni.....Minum Susu bagus untuk kesihatan....hehehe

Boleh tak jadi model Dutch Lady cam ni...tak nak sponsored ke...hehehhe I dah buat entry ni pasal Susu Dutch Lady....hehehee

Amir dan Galaxy Tab tak boleh dipisahkan....bila orang suruh belajar dia kata...dah belajar dah kat Tab...ada ABC dalam tab ayah letak...

terselit pulak kain cotton ni...cuma nakbagitau..sekarang ni mama kalau nakbuat baju kurung suka kain2 cotton aje..hehehhe

 Bakar Kek Pelangi Petang pun dah masak...esok ada makan2 kat opis sempena dot...dot...dot....hehhehe


 sebiji dah masak...sebiji lagi tunggu turn nak masuk dalam oven..oklah kan bawak 2 buku kek.....

dan ada lagi permintaan nak makan ubi rebus dan sambal tumis. So untuk memenuhi permintaan rakan1 sekerja....Mama pun rebus ler ubi kayu dan buat sambal tumis....so memang habis licin...mables giler...kalah Pizza Hut tu hehehhee

akhir2 ni ntah apa2 jer kan entry Mama....hehehehhe aghhh belasah ajelah labu....

1 comment:

  1. Anak MM semua tak minum susu tepung sedari kecik (kecuali Ain), semua minum susu fresh milk perisa vanilla, kdg coklat kdg strawberry.. layankan je la Mama dari diorang tak nak minum langsung.

    ReplyDelete