Tuesday, February 7, 2012

All 4 in 1

Aghhhh lama kan blog terbiar. Charger bateri kamera tak elok..so bateri tak boleh charge. HP pulak camera cikai..gambo tak clear...so tak best nak update blog tak de gambo kan...

Cuti panjang lagi warga Malaysia. 4 hari vuti bersambung. Mama tak ada plan nak kemana-mana. tu yg tak de entry pun nak tulis dalam blog ni.....cam biasalah kesempatan cuti panjang ni masa untuk bersantai2 dgn family dan masak2 jer.

So mama summarkan jadi satu entry ajelah kan xtvt 4 hari ni kan...hahahah

Day 1 ( Saturday-4/2/12 )
Macam biaa urusan bola Iki dan juga xtvt pasar dan pasaraya. tak de gambo nak ambik sebab malas dan tak de yg menarik. Selain tu xtvt ternak lemak ajelah kat rumah. Masak dan makan..hahahhaha

Day 2 ( Sunday - 5/2/12)
Bangun pagi confuse sekejap..nakbuat breakfast ke nak masak lunch ni. Yelah masak breakfast beria-ia orang yang nak makannya tido lagi....last..masak BRUNCH jer...lepas tu lepas Zuhur ada sessi "Food Testing". BIL bongsu Mama nak kahwin awal bulan April ni. So hari ni kira rasa dulu menu2 yang sesuai untuk dihidangkan.....

Food Testing on BIL's weeding. Nasi minyak, ayam masak merah, rendang tok, pajeri nenas dan untuk nasi putih menu dia masaklemak nangka + daging, ikan masin, acar buah, sambal belacan dan ulam-ulaman. hahahha suruh rasa masakan ni time orang tengh lapar...memang habis licin kena sebat laaa.....heheheheh tak apa dah tentu Chef @ Toke catering ni my biras sendiri ler...Kak nab....huh serba boleh dia ni..Taska ada..Tadika Ada..Catering ada......so overall kata menu hari ni..semuanya OK....so boleh proceed lah menu ni....

After sessi food testing dan meeting3 untuk preparation weeding BIL....lepas maghrib tu hubby ajak gi tengok wayang citer CHRONICLE....mama kurang minat...tapi kan dari duduk rumah sorang2 baik ler ikut...hehehehe

Day 3 (Monday - 6/2/12)

Hari ni otak dam mula tepu ni..nak gi mana eh...nak masak pun cam malas gitu..Rasa cam nak bawak anak2 gi jenjalan..tapi dorang pun kurang berminat...nak gi tengok Rabit ke cam Mummy Gee tu,....so lepas breakfast golek2 je....sambil layan2 FB....

Lunch tak masak.sebab boring pulak asyik masak aje kan....so lunch di tempat pebret mama ler...mana lagi kat WONG SOLO ler...penuh dgn orang hari ni..agak memasing pun malas nak masak ni kan...

Ayam Penyet nyum...nyum...ngan Gado2....

Lepas makan nak gi mana ehhhhh.....gi KL jap...tapi takut jalan jem..sebab esok kan Thaipusam kan....so try ajelah...Mama nak gi Jakel...nak gi cari kain....

asyik2 peace ajelah budak 2 orang ni.....Iki tak suka dah mama nak ambik gambo dia..

men"survey-survey" barang hantaran.... Kaler Silver....nampak eksklusif tapi cam kurang ceria kan...ok mama rasa nak tukar bunga hitam tu jadi kaler pink or merah lah...hahahaha.....BIL ni ak reti nak pilih2 hiasan2 untuk hantaran ni...dan adik beradik di apun lelaki ( kecuali sorang je pompuan )...so semua bagi Kakak2 ipar ler tolong settlekan....ni saja je mama singgah kedai tu...tengok2 kaler apa....


pusing2 kat sini pulak lepas penat dan panas kat JAKEL. tak puas hatilah beli kain kat Jakel. Rimas dengan pelayan yang terlebih peramah dan sentiasa mengekor aje mana kita pegi, lepas tu suka push2 orang cakap yg ini cantik..yg itu cantik...tak suka..tak suka..tak suka....


Lepas tu mama pegi ke K4 Wangsa Maju..gi Nagoya...hah kat sini pun banyak pilihan dan bebeas nak pusing berapa round pun...


Musim Polkadot.....polkadot....ada yg kata cam langsir n cadar....ni beli kat Jakel...

nak citer pasal kain corak ni. Mama belikan untuk Ika. Beli kat Jakel..Harga dia adak  boleh tahan...so mama belilah..lepas tu masa gi Nagoya...mama pun ternampak kain corak ni...sebiji dan serupa...danharga dia...ermmmm buat mama geram ler pulak....nak tua berapa cuma RM7 jer semeter. Tak taulah mama sama kualiti ke tidak...tapi dgn jumlah yg mama bayar kat Jakel boleh dapat 2.5 pasang baju kat sini.....gerammmmmmm kan......tapi dah terbeli nak buat camana....patutlah senang je pelayam tu bagi mama diskaun bila mama mintakurang harga kain ni tadi...cissssss

Yang ni mama punya...hahahha polkadot @ Cakrawala@ belon @ buih2 sabun. Mama Janet kata cam sarung bantal, Kak Long kata walaupun corak polkadot tengah trend sekarang tapi dia tak sampai hati nak pakai, Mummy Gee kata cam corak tompokan darah, Hubby kata cam belon-belon buih sabun tu...hahahhahahah tapi kan..aghhhhh peduli apa...mama yang nak pakai...ada aku kisahh...heheheheee...alah baju untuk kerja aja...boleh lah kan.....

Day 4 ( Tuesday -7/2/12)
Hari ni dah mula mondom.....boring dan yang seangkatan dengannya.....sebab esok anak2 dan sekolah dan mama pun dah kerja....so hari ni...last cuti.........esok rutin dah back to normal.....

bila cuti sekolah...semua bangun lambat. Selepas subuh semua tarik selimut lagi...ada gak yang tido selepas subuh.....budak kecik ni pun bukan main lena lagi tidoooooo


Sarapan dah siap...Mama & hubby je makan dulu......Mee Hoon goreng jer....

dahhabis lah ctvt 4 ari kan....all 4 in 1....hehehe ok lah kan......korang gi mana..mesti berst2 kan xtvt korang ni...gi makan angin sana sini.....










4 comments:

  1. Replies
    1. Ely....sambil2 mengisi masa lapang...hehehee

      Delete
  2. ok..ok..aku kata cantik.bagi sehelai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaaa kata cam sarung bantal...takjadilahnak bagi...takut awakbuat sarung bantal jer nanti...kang kita gi umah awak...dah samal lak sarung bantal ngan baju kita..hehehe

      Delete