Monday, January 23, 2012

KL Ana Yang Punya.....

Selamat Tahun Baru Cina...kepada sahabat2 yang berbangsa cina....

Hari ni hari ke 3 cuti panjang kan....apa nak buat hari ni. Pukul 10 Mam akeluar rumah sebab nak hantar Ika ke rumah kawan baik dia Arisya Umaira. Biasalah 3 sahabat karib ni nak bertemu sebelum lepas ni masing2 membawa haluan ke sekolah berasingan...kira ni pertemua akhir sebelum berpisah ler ni...hehehe sedih pulak tengok persahabatan dorang ni....dari Darjah 2 bersama..

Keluar rumahahri ecechhh cechhhh....rasa macam drive pat pekan PS pulak...betul ke kat KL ni.......lengang aje....best kan kalau hari2 cam ni. Sebelum tu pagi tadi SIL @ Kak Nab call dr Cameron Highland..dia kata alahai boringnya gi Cameron kali i..tak boleh bergerak ke mana-mana sebab jalan jem teruk.....hahahaha...so ada hikmahnya mama tak pegi tu....so dia kata banyak melepak kat Apartment ajelah....itulah mama ada sekali pengalaman gi CH time peak season ni..time cuti cuti Krismas...nak naik ataspun makan masa berjam2...lepas tu nak bergerak ke satu2 tempat macam semut....so baik lepak2 kat rumah aje ni...hahahhaha

Lepas hantar Ika..berangan nak gi salon rambut....ehhhhh ada ke buka cuti ni ye...tengok2 ada....ok mama park kereta dan gi situ..bila masuk dia kata alamak tukang cucu n tukan gpotong tak sampai lagi...ishhhhhh lamanya nak tunggu. masuk kereta...tunggu..dan tunggu tak sampai2 pulak...so sudahnya balik lah...boring woooo..opssss sebelum balik singgah K4 lak..beli barang jap....

jalanraya yang selalunya sesak tak kira hari apa pun...tapi hari ni.....ANA YANG PUNYA......hahahahahha

tengok ada 2 biji kereta aje kan..masuk kereta mama...ada 3 biji ler.....hahahahahaha...boleh baring atas jalan tu....


makan sup ayam panas jer....campur sambal kicap....menu paling sempoi....

yang ini pulakpengganti suntikan Botox...hahahah tauhu dan tempe goreng cicah ngan sambal kicap...

yang inimenu wajib untuk anak2....ayam goreg rempah.....

sambil2 layan Fb ke Blog ke...sambil2 mulut mengunyah Peanut Candy yang sangat sedap ni....

Petang ni hujan teramat lebat....so mama pun lama2 mata ni layu je..dan zzzzzzzzzzzzzzzzzzz...bestnyaaaaaaaa.......

ohhhh dah kul 5 petang lak...so nak kaur jap ler ambik Ika ni...hari ni dia gi rumah kawan baik dia Arisya...sebelum mereka berpisah lepas raya cina ni untuk menereuskan disekolah pilihan masing2.....ok lah bye..bye...Mama nk rebus ubi pulak ni untuk minum petang.......jom makan,.....

4 comments:

  1. Ko memang impikan suasana lenggang camni kan..kalau tak jammed memanjang

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul Mama Janet....bestnya kalau hari2 suasana cam ni....hehehhee

      Delete
  2. pengganti botox? terbaek hahhahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha....tauhu ngan tempe kan dibuat dr kacang soya...hehehhe...so sebab mama tak minum air soya..makan le tauhu ngan tempe ni...lagipun kan dulu ada seorang VVIP tu orang tanya kenapa muka dia sekarang gebu dan berseri...suntik botok ke....jawapan dia..."MAKAN TEMPE HARI-HARI" hahhaa

      Delete