Monday, April 20, 2015

Kisah entah apa2...

Lama tak menulis blog kan...entah memamg malas betup skrg nak memblog......hari ni rasa cam nak buka blog lak..

Kejadian berlaku hari sabtu & Ahad 18 & 19 April 2015....hahaha
 Lunch ..Mama masak Nasi Ayam je...Hubby x de oustation...Ika pun x balik minggu ni...dah x gi melawat dia..sbb dia ada kem ibadah di Kuala Kangsar....Alahai...rindu lak ngan ika...dah 3 minggu x balik bermalam dirumah...tapi x apalah demi mengejar ilmu....
 Petang2 lepas Asar..bawak Iki n Amir gi tailorm. Ukur baju..hehehhe..semangat tu..ukur baju melayu utk Raya nanti...untuk hubby mama bawak je ukuran baju dia..so...settle

Leoas ujur baju plannya naknke Tesco beli barang2 keperluan...tapi cam malas lak...lepas tu hubhy call kata dia kena extend satu hari lagi..ada keja x settle..so tak jadi balik malam ni....hurmmmm.....lagi le malas nak ke Tesco....so fikir pubya fikir...ehh nak gi runah kakak mama lah..si Mummy Gee...kebetulan hubby dia pun x de..ourstayion seminggu..ok cantik..bole berjimba2...hahaha...x de lah..saja je dah lama x jumpa..Amir punyalah excited bila mam bagitau nak gi rumah Dafiy. Sampai rumah x payah suruh terus masuk bilik air mandi...dan bersiap...

Selepas Solat Magrhtib..kami 3 beranak keluar rumah...cuka gak nak drive malam2 ni...dan lagi cuak nak tibggalkan rumah nak cek itu ini..selalu tugas.hubby pastikan semua suis tutup..pintu, tingkap semua kunci.

So drive carefully..dengan kelajuan tak lebih 100kmj...pemanduan berhemah...dalam 45 minit..sampai lah ke Bangi D7....
 Tak masuk rumah lagi...terus ambik Mummy Gee anak beranak gi Dinner..
 Anak2 snagat2 suka....sbb dah lama x jumpa......

 Amir n Dafiy..jumpa2 pun Gadget tetap tak lepas...

 Amoi Mek Dhiya ni....

 Makan...makan...menau amalm pelbagai..western..Thai...Malay...semua ada..

 Lepas Dinner..ronda2 sekejap..Mama kena jadik supir lak....
 Hahahha..dah macam penempatan mangsa banjir..ada 6 bilik tidur runah ni..tolak satu bilik bibik..so ada 5 lagi...tapi semua kosong malam ni...semua melepak nak tido kat Hall aje...kalau korang mesti x de camni kan..semua proper tidur dalam bilik ye...hehehe

 Sebelum tidur segelas teh O lemon panas...kekandaku buatkan untuk adik kesayangan dia ni..ahakssssss

Tak tau pukul berapa anak2 ni tido...mama lak tido berjalan..hahaha..sekejap atas sofa...sekejap atas tilam....hehehee

Seawal pagi dah buat projek khas..dah cam balik kg lak
 Destinasi pertama..Pasar Tani kat PKNS Bangi...tujuan nak cari sayur kampung..ubi..keladi..dan makanan sedap2 lah...


 Keladi ni sekilo rm8. .....dulu tanam kat kg x laku pun kan..
 Dan operasi menbeli penambah lemak2 dibadan...
 Dah berpuluh tahun hidup..baru tau ada tauge kering dan tauge basah...hahaha..ingatkan ...ada Dry Kitchen n Wet Kitchen je...rupanya toge pun ada kering dan basah...rupanya mama yg ketinggalan...kekanda2 ku semua guna toge kering je...
 Breakfast kami pagi ni...ada pizza...nasi kerabu...mee hoon sip..laksam...kuih muih...dll
 Dan yg paling klasik dan sudah nak jumpa ni lah dia...berpuluh tahun x makan dah..tup2 skrg ada orang jual online bendalah ni...hahahaorang Jaworld tau makan ni

Lepas brekafast..smabu g lagi pencarian..hahahah...walaupun dimana mama berada tugas seorang wanita tetap dijalankan...ke pasar tentulah wajib...ikut mummy Gee ke pasar dan beli le sekali stok lauk pauk mama kat sini...
Harga sangat ok kalau nak compare dengan kat Ampang...
 TT FishMart Bandar Baru Bangi....

 Mama.beli ikan tenggiri, kerisi, cencaru, puput, udang dll...harga sangat2 ok....

 Hah..lepas gi beli ikan..gi Mydin mart lak..beli barang keperluan yg sepatutnya mama beli kat tesco semalam..takut x sempat nak beli balik nanti..mama siap2 beli kat sini...

 Menu kami hari ini....Mummy Gee masak..mama kacau2 tooong masak daging black pepper tu aje...
 Silakan makan...

 Entah2 apa2lah budal2 ni main.....terkejut mama...

 Dah buka baju pulak dah budak berdua ni...
 Dhia...dah besar....


Cuaca panas...makan jeli kelapa sejuk2 kan tekak..nyaman....bipa berkumpul ni sekejap aje jarum.jam ni berjalan kan..ok time untuk pulang....

Sebelum pulang..hehhehe..minum petang dulu....

Balik.......jalan jem dan hujan lebat.....huhuhu....

Sampai rimah budaknni main sorang2....hahahaha


Swkiaj entry ringkas lagi mengarut...hehehe

2 comments:

  1. Jelez ai... semua org dah buat baju raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhe MM punya baju lagu glam gitu nanti.....heheh

      Delete