Sunday, April 14, 2013

Santai di Pullman Putrajaya Lakeside

Last weekend...hari Ahad..pagi2 mama ke Putrajaya....saja nak jumpa kekawan yang kononnya nak berjogging dan beriadah di tepian pantai di Putrajaya...hahahhaa....poyo je kan....sebenarnya tak ada xtvt apa2 pun....so ok lah....lepas bersarapan dan lepak2..dalam kul 10.30 pegilah ke sini....

  Pantai Buatan di Pullman Putrajaya Lake Side....cantik dan nyaman tempat ni......ala-ala feeling2 sekejap cam kat Pantai yea....boleh bercanda di pasairan pantai. Pasir dia memang cantik...putih dah halus....



Yang sebenarnya tujuan datang sini sebab nak jumpa kawan2 mama. Kebetulan dorang nak beriadah pepagi kat sini.....berjogging..naik basikal...Mama and the Gang.,..... after 20 years....dapat together2 sekejap.....mereka2 ni berjanji dalam FB group kami nak beriadah pepagi kat Tasik ni....so mama pun agak free so join lah...tapi mama sampai pun dah lambat...dan dapat jumpa sekejap dalam sejam lebih masing2 pun bersurai....depa ni semua dah kepenatan berjogging dan berbasikal ni....tu dah melepek aje ni...hahaha...tapi temapt ni memang sesuai sangat untuk beriada....anak2 sewa basikal//nanti lain kali nak datang lae ngan kaum kaerabat pulak...

Lepas bersuai ngan kekawan....Mama bawak Amir ke pantai buatan ni pulak...adoiiii sikit punya tak sabar dia nak tejun dalam air tu....ramai budak2 sebaya dia lak tu...so apa lagi....

ramai gak anak2 mandi manda...Mak bapak nak mandi  boleh gak..tapi apras paha ajelah ye..hahahhaa....nak lebih dalam gi la hterjun kat tasik tu pulak...

dia kata kenapa tak bawak mainan pasir Amir...Amir nak main pasir ni......

Tengok Amir tu berenang sakan...pegi tak plan..mana da bawak swimming suit...so pakai spe**** ajelah....berlatarbelakangkan Pullman Hotel....yang dalam tu tasik ler..orang dewasa gi lah terjun situ kalau teringin nak mandi yea...tapi temapt ni memang cantik..masa sampai tu ramai pasangan Pengantin sedang ambik gambar...dengan berbaju pengantin berjalan2 kat sini..yelah tempat ni memang tersangatlah cantiknya pemandangan dia...

tenok mata mama dan muka je dah tau kan cuaca memang panas terik.....ni menunggu Amir main air lah ni.....

Amir mandi...feeling ala-ala kat tepi lantu sekejap lah.....Hubby tunggu bawah pokok kelapa..mama pulak duduk kat tepi tu je...


ni sessi nak memujuk Amir naik dan nak ajak balik ler ni......dah liat pulak nak balik...sorang pun jadik ler....

Cukup bagi Amir berendan kat Amir..jom masa nak balik...kebetulan azan Zuhur dah berkumandang...singgah ke Masjid Putarajaya. Penuh pulak dengan pelancung asing time weekend ni.....

 Amir ...tunggu Mama......

Solat Zuhu di Masjid Purtajaya...panas terik sangat....lepas tu balik ler...oleh krana cuma Amir aje yang ikut we all..so tak leh lama2 lah..Ika dan Iki tak kank ikut bila kata nak jumpa kekawan mama...malu katanya...

So ondway nak balik ru Mummy Gee calling2...kata dah alang2 ada kat Putrajaya tu singgah ler ke rumah dia di Bangi sebab kebetulan KakNor pun singgah ke rumah dia...Hubby kata ok lah boleh singgah sekejap sebab petang dia ada hal....Amirlah paling happy

Langkah kanan..rezeki makan tengahari kat sini...ahhaha tak plan akhirnya dapat kat singgah..kalau di plan lagi tak jadi kan.....

Kak Nor dan family dah sampai dulu. Mereka semua dari Puchong...gi tengok rumah baru mereka yang abru siap kat Puchong tu.....so singgah sini sebab nak ambil barang pesanan dari Kak Long....so mummy gee pu ncalling2 mama ler..ajak singgah sekali....

sukalah budak bertiga ni dapat bertemu walaupun sekejap...Echa, Amir dan Dafi....

Ok...itu aje entry Mama kali ni...ni untry untuk warm up balik mood menulis Blog yang dah lama ke Laut dalam tu....harap2 lepas ni Mama jadi rajin pulak nak updae blog yea.....

4 comments:

  1. Menarik sgt pantai kt pullman tu..mcm hari ni jgk nk pg rsanya :))

    ReplyDelete
  2. Bole. Masuk. Ek.
    Visit www.weekend-hideout.com

    ReplyDelete
  3. Bole. Masuk. Ek.
    Visit www.weekend-hideout.com

    ReplyDelete