Tuesday, March 13, 2012

Last Minute Plan - Kulaifornia & JB (Part2)

Part 2 -  Tak sah pegi ke JB kalau tak singgah ke Pasar Larkin. Mama tak kisah kalau tak singgah ke JPO ke, the ZON ke..Senibung ke...Singgah Selalu ke...Angsana ke..or mana2 shopping kompleks....tapi jangan tak singgah ke sini...manyakkkkk lugiiii wooooooooooooo

 My Big Broooooo jadi supir pagi ni..

 Mama jadi Mem Beso duduk belakang yang luas lagi selesa...

 siap berlunjur lagi tu kaki sambil mata hampir terlena..

 fuh.....bawak lah jalan pusing2 YIn...dah sejul2 kena ekon ni malas lah pulak nak turun ke pasar..hehehhe

penumpang tetap Mama n Mummy Gee aje..Kalau Kak Kay ada ni mesti dia tak ketinggalan....

awalpagi..orang pun tak ramai lagi..tujuan utama nak cari Telur Pindang...tapi hampa...sebiji pun tak jumpa..entah mana ntah pegi semua TELUR2 PINDANG kat sini....dah kena rembat dgn orang nak buatkenduri kahwin kot..

 macam2 ada jual kat sini...tak taulah samada orang JB ni terlvih rajin or terlebih malas...heheheh sebab kan..Pisang goreng segera pun ada jual tu....kuih frozrn pulak cakap aje nak kuih apa..semua ada..

Macamlah kat KL ni tak ada ubi kan....siap beli ubi kat sini,,,gedix gitu kan...


Soto yg mables...

Lontong segera daun pisang banyak dijual disini...

Lepas breakfast Mummy Gee dah balik KL dah..sebab dia ada kenduri kahwin.Mama ni..ala nanti2 lah.....lepas tu Kak Long pulak balik dah......lepas tu plan..nantilah lepas lunch...solepas lunch...Yin pulak balik...mama pulak..heheh Hubby pun sambung lena semula...mama pun zzzzzzzzzzz ler balik...bangun ...minum petang pulak...dah lepas asar ni..hehehhe tak kan nak tunggu lepas Maghrib pulak...heheheh so akhirnya pukul 6.20 ptg kami bertolak balik ke KL...Bye...bye....semua.....

Bye..Bye Ijat, Apis, Lisa dan Leya....nanti kami datang lagi. Setiap kali ke JB..kalau niat nak berjalan memang selalu terbantut...sebab apa tau...sebab kalau dah melepak kat rumah ni..memang alamat tak keluar ke mana lah...hehehhe...so nampak gaya lain kali turun JB diam2 aje kot...duduk hotel je...tapi kan Alahai Mama tak sampai hati ler pulak..mungkin kalau orang lain boleh...tapi mengenangkan...seronok nak jumpa adik beradik...so melepak ajelah disini..ehhehehee..lagipun kalau lah si YB Bukit Mutiara ni tau kami dtg dan tido do hotel...hehehhe alamat nak jawab phone ler 2-3 minggu kot...

                                          
Budak 2 orang ni AMIR & ALEYA...time Mama nak balik..kebetulan baju pun kaler sedondon tu....Amir kata dia x nak balik...nak duduk rumah Aleya

Malam di R&R Machap yang sangat cantik ni...niat nak beli telur pindang di sini...tapi hampa tak ada pulak...



Lepas berhenti kat machap./..stop pulak ke Ayer Keroh...solat dll....sampai rumah kul 12 malam lebih......zzzzzzzzzzzzz...esok nak keja daaaaa.....tension balik....


1 comment:

  1. wow..best tu..datang lea lagi..

    ReplyDelete